אודות

האתר 'מקום בטוח' הוקם על ידי נט"ל – נפגעי טראומה על רקע לאומי, בשיתוף מטח – המרכז לטכנולוגיה חינוכית, במטרה לאפשר למורים לרכוש ידע, הבנה וכלים מעשיים בתחום בניית חוסן וההתמודדות עם מצבי לחץ ומשבר על רקע לאומי.

דפי אתר זה התאפשרו הודות לתרומת קרן בואינג אינטרנשיונל

These website pages were made possible by a donation fromThe Boeing Company

thank_u_logo

במציאות הישראלית שאנו חיים בה כבר שנים רבות, יש למורים ולמחנכים תפקיד חיוני מאוד בבניית חוסן אישי וקבוצתי אצל ילדים ונוער במהלך השגרה. במצבי חירום, כגון אירועים ביטחוניים קשים או  מלחמות, נוסף למחנכים תפקיד משמעותי גם בחיזוק ההתמודדות היעילה של ילדים ונוער עם תופעות של חרדות ופחדים, ובעידוד בחזרה לשגרה. כדי לבנות חוסן לטווח ארוך, ובניסיון להתמודד בהצלחה עם מצבי דחק ומשבר שונים, האתר 'מקום בטוח' מציע למורים את הגישה שפותחה בארגון נט"ל, ונשענת על הניסיון הרב שנצבר בהשתלמויות שונות ובסדנאות למבוגרים, לנוער ולילדים. באתר שפע של מידע, תרגילים חווייתיים לשיפור מודעות גופנית ורגשית, וכלים מגוונים להתמודדות בשעת משבר, הן ברמה הקוגניטיבית והן ברמה הרגשית. הכלים השונים נועדו  לפתח  ולשמר  מיומנויות של חוסן נפשי, וניתן להשתמש בהם גם בחיי היום-יום, המאופיינים בהתמודדות קבועה עם אתגרי החיים.

האתר מציע מגוון סרטוני הדרכה למורים, מערכי שיעור בשילוב סרטונים, פעילויות מתוקשבות, מצגות אינטראקטיביות ועוד, ומאפשר ליהנות בכיתה מיתרונות הגישה האינטראקטיבית המעודדת תקשורת מקרבת, גיבוש חברתי וחוסן קבוצתי. בעוד שפעילויות אינטראקטיביות מבוססות בדרך כלל על עבודה של תלמיד יחיד מול מסך המחשב, באתר זה חלק מהפעילויות נערכות בקבוצה קטנה של 4-3 תלמידים ומאפשרות שיתוף ולמידה הדדית ביניהם. הפעילויות האינטראקטיביות הכוללות מצגות מתבצעות בצורה פרונטלית, ומאפשרות למחנך לנתב את הדיון בין המסך לבין התלמידים על פי צורכי הכיתה, לשתף  את  כל תלמידי הכיתה בשיעור, ולהפוך את השיעור לאפקטיבי יותר.

עזרי ההוראה באתר מאפשרים חוויית לימוד אטרקטיבית ומעניינת. לשם כך שילבנו בפעילויות המתוקשבות סרטוני whiteboard, קריינות ומוזיקה באיכות גבוהה.
כל עזרי ההוראה מלווים בקובץ הנחיות למורה, הכולל רציונל, דגשים, המלצות דידקטיות ליישום מיטבי והצעות לפעילויות הרחבה נוספות.

מה באתר?

על סדר היום

חדשות ועדכונים הקשורים לאירועי משבר עם קישורים לפעילויות רלוונטיות.

מדור בניית חוסן

מדור המציע תכנים המסייעים בבניית חוסן נפשי, אישי וקבוצתי אצל תלמידים בתקופת שגרה, כדי לשפר את התמודדותם טוב יותר עם מצבי לחץ ומשבר בשעות חירום עתידיות.

מדור שעת חירום

מדור הכולל תכנים רלוונטיים למצבי משבר על רקע לאומי, כגון אירועי טרור, פיגועים, מבצעים ומלחמות.

מדור חזרה לשגרה

מדור הכולל תכנים המסייעים לתלמידים לחזור לשגרה בצורה הטובה ביותר. בין היתר, המדור מציע כלים למורה לאיתור וזיהוי  תלמידים המתקשים לחזור לשגרה, כדי להפנותם לקבלת סיוע אצל גורמים מתאימים.

טיפים לשעת משבר

מדור זה כולל מקבץ מאמרים הממוקדים ביכולת המחנך לסייע לתלמידים להתמודד ביעילות עם מצבי משבר שונים המתרחשים בשגרת היום-יום.

צוות אתר 'מקום בטוח'

ועדה מלווה:

אורלי גל: מנכ"ל נט"ל

נט"ל: גלי דגן, דנה אורלב, מיכל אילון ותמר לביא

מטח: שרון איילון – ראש תחום חברה ורוח, מרים דרמוני שרביט – ראש צוות אזרחות וחיים משותפים, שלמה זיס – מנהל החינוך החברתי

מנהלי הפרויקט: שלמה זיס – מטח; גלי דגן -נט"ל

מנהלת פיתוח: שיר דרור – מטח

מנהלת תוכן: לימור סופר פטמן – נט"ל

צוות הפיתוח: לימור סופר פטמן – נט"ל; שיר דרור, עדי סימון בר, דינה ציונית, רוני גבריאלי – מטח

ייעוץ עיצוב: דני זוורו – מטח